Още една катастрофа окървави булевард убиец в Русе

Катастрофа окървави печално известния булевард убиец "България" в Русе. Инцидентът е станал около 14,40 ч. в платното на изхода за София, в района на бензиностанция "Лукойл", съобщиха от полицията в крайдунавския град.

По първоначални данни лек автомобил БМВ се е ударил в движещ се пред него бус "Пежо", след което двете возила се завъртат и удрят в мантинела. На мястото на катастрофата са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Наложило се е пожарникарите да извадят с помощта на технически средства пътник от леката кола. Той е откаран с линейка в МБАЛ - Русе. Уточняват се пострадалите хора и вида на травмите им. Предстои оглед на местопроизшествието. Причините за катастрофата се изясняват. Движението по околовръстното шосе е силно затруднено и се регулира от мотопатрули, за да се избегне задръстването за и от Дунав мост.

Това е поредният тежък инцидент по бул. "България". Околовръстният път край Русе поема трафика по международното трасе София - Букурещ. Очакваният от 5 г. довършителен ремонт на бул. "България" се проваля заради фалита на "Ходинг Пътища". "Агенция "Пътна инфраструктура" е мобилизирана да застави фирмата изпълнител да си свърши работата", заяви при визита в крайдунавския град регионалният министър Лиляна Павлова.

Тя напомни, че лошото качество на ремонта с много дефекти, включително маркировката и осветлението, пречат да се издаде акт 15 и 16. Остава да се оформят тротоари, отводнителни шахти и препазни огради, за да се предотвратят още жертви при катастрофи по булеварда убиец.

8 км отсечка беше открита на 3 юли 2009 г., но след броени месеци асфалтът започна да се рони. Холдинг "Пътища" спечели обществената поръчка и после фалира. Строителството се финансираше с над 4,6 млн.лв. от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони