Пламен Константинов с договор за 2 плюс 2 години

Пламен Константинов да подпише договор за две плюс две години - такава е принципната уговорка на шефовете на волейболната федерация с треньора на мъжете. Засега този вариант е само на думи, предстои и парафирането на контракт, който се смята за формалност и ще се случи след олимпийската квалификация в Берлин в началото на януари.

В новия договор се очаква и точка, която позволява на Гибона да води и клубен отбор, ако получи добро предложение. Селекционерът отказа такава работа, за да се съсредоточи първо за европейското у нас, а после и в битката за олимпиадата в Рио.

Сърбия покани националния ни тим за две контроли в края на декември като последни проверки преди квалификацията. Двамата тима са в различни групи в Берлин, а играха контроли и преди европейското в София. Съперниците ще се срещнат в Белград. Очаква се Константинов да събере отбора на лагер в София около 20 декември, като най-вероятно ще се запази ядрото от европейското. Малко е вероятно в състава да се завърне възстановяващият се от операция Цветан Соколов, както и претърпелият интервенция Андрей Жеков.

Същевременно остава открит въпросът за треньор на жените след напускането на Драган Нешич. В публичното пространство се завъртяха имената на Мартин Стоев, Георги Петров и Иван Петков. Реални обаче са шансовете и на други доказани имена - Димо Тонев и... Иван Сеферинов, които също са били обсъждани. Босът на „Славия“, който е бил и национален селекционер, има намерение да се върне към професията и не е изключено да поеме жените. Догодина тимът няма много натоварена програма, като ще участва само в турнира Гран при. Тонев бе помощник на няколко треньора, беше и първи наставник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт