Новите общинари в Сливен се заклеха, започва повторно броене на бюлетините

Кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/ свиква училищните директори на среща, за да бъдат набелязани мерки за повишаване на сигурността в учебните заведения в града и общината. Това е сред първите инициативи на новоизбрания градоначалник. Сред приоритетите му ще е пълна ревизия на общинските финанси и набелязването на стратегия за следващите бюджетни години - съобщи самият той на първото, тържествено заседание на новоизбрания общински съвет.

Кметът Радев, кметовете на населените места и 41-те общински съветници положиха клетва в присъствието на земеделския министър Десислава Танева, която е и областен лидер на ГЕРБ, и петима от общо шестимата сливенски депутати.

В новия местен парламент са представени 10 политически формации, като най-голяма е групата на ГЕРБ от 12 души, следвана от групата на БСП - 11. За председател бе избран общинският съветник от ГЕРБ - адвокат Димитър Митев. Междувременно с решение на Административния съд започва повторно броене на бюлетините за избор на съветници. Съдът бе сезиран от 6 партии, според които неправилно някои от бюлетините са били обявени за невалидни. Очаква се новото броене на бюлетините да приключи в началото на следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони