Комисия броила 14 часа 52 бюлетини в урната

Секционната комисия от подвижната урна на местния вот в Кюстендил предала протоколите чак на следващия ден в 9 часа - макар, че в кутията имало пуснати 52 бюлетини, обяви шефът на ОИК Васил Иванов.

Гласували 26 избиратели с увреждания - за кмет и за съветници, т.е. по две бюлетини пуснал всеки. 14 часа обаче били необходими на членовете на СИК да ги преброят. Това си е парадокс, седемчленна комисия да преброи едва 26 гласа за толкова дълго време, добави Иванов, но не каза какъв е бил съставът на "бързата" комисия.

От централата на БСП пък коментираха, че в едно от селата всичките от СИК си легнали да спят след края на изборния ден, защото били уморени, и оставали председателката да брои бюлетините сама и да състави и подпише протоколите!

31 са жалбите, постъпили от партии, коалиции и кандидати от 9-те общини в региона, за оспорване на изборните резултати, каза шефът на административния съд в Кюстендил Галина Стойчева. Някои от жалбовносителите имали претенции, че мастилото, с които се зачерквали квадратчетата за избран кандидат, било "много нежно".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони