Слънчево и до 25° утре, по-студено - чак в събота

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие времето ще се задържи по-топло от обичайното. Минималните температури сутринта ще са между 10° и 15°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Орлин Лазаров в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Ще остане ветровито - с умерен, на моменти и силен западен вятър, който ще отслабне едва привечер.

Времето през деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

Почти през целия ден по Черноморието ще духа умерен и силен западен вятър. Облачността ще е променлива, с тенденция на намаление. Температурите през деня ще достигнат 20°-22°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението ще е 1-2 бала.

И над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. По билата ще продължи да духа силен, на моменти и бурен северозападен вятър, с тенденция на отслабване едва късно през деня. Ще се затопли с 3°-4°, като дневната температура на 1200 м.н.в ще е около 15°, на 2000 около 8°.

През следващите два дни времето ще е предимно слънчево. В четвъртък вятърът ще отслабне още и в много райони ще стихне. В петък сутринта ще е почти тихо, на отделни места в низините и котловините сутринта ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Температурите ще се понижат слабо, но ще остане топло за средата на ноември. В събота с усилване на вятъра, от северозапад ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето