Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при инцидента в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Бъчварова: Спестените пари от такси са достатъчни за най-неотложните липси на МВР

Спестените пари от такси, събрани от държавни институции ще бъдат достатъчно, за да можем да ги използваме за най-неотложните липси, които съществуват към момента . Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Фокус.

.„Не мога да спекулирам с нито една цифра, преди да се приеме бюджетът. Мога да се ангажирам с това да отчитаме след време какъв е ефектът“, каза тя. По думите й, всички разчети, които са направени по няколко пъти показват, че това е една добра мярка.

„В момента единствената възможна мярка за оптимизиране на бюджета на МВР“, каза вицепремиерът Бъчварова. По отношение на това как ще се отрази преназначението на служителите на МВР върху бюджета вицепремиерът Бъчварова отговори: „Изчислили сме го и този вариант е по-добър, от който било друг“, каза тя и поясни, че се разработват различни варианти, по които да стане преназначаването.

„Съответно и изплащането на компенсациите. С Министерство на финансите също сме в диалог и ако има тема, която сме обсъждали последните месеци и това е била точно тази“, каза вицепремиерът Бъчварова. Във връзка с плащането на охраната от страна на институциите, тя добави, че МВР извън одобрения списък от седем институции ще може да осъществява тази дейност, но срещу заплащане за сметка на бюджетите на тези институции.

„Благодаря на народните представители, че не се изкушиха от възможността да политизират проблемите на МВР“, каза още Бъчварова.

„Искам да благодаря на комисията и да потвърдя, че разговорът беше много конструктивен. Благодарих на народните представители, че не се изкушиха от възможността да политизират проблемите“, каза тя.

На въпрос на журналисти дали й вярват служителите на МВР, вицепремиерът Бъчварова отговори:

„Попитайте тях, защото каквото и да кажа няма да е честно по отношение на тяхното мнение. Мога да кажа, че с хората, с които работя и успявам да осъществя контакт имаме взаимно доверие и то се вижда във взаимното ни разбиране за проблемите, които съществуват и пътя към реформите, включително и с представителите на синдикатите“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.