На 19 декември 2018 да почерпят

Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Директорът на театъра във Велико Търново подаде оставка

Директорът на Музикално-драматичния театър /ДМТ/ „Константин Кисимов” подаде оставка. В писмо до министъра на културата, Христофор Йонов споделя, че от 22 октомври малка част от състава на театъра, начело с местните председатели на Съюза на българските музикално-драматични театри /СБМДТ/ и на Съюза на артистите в България /САБ/ са в ефективни стачни действия като системно провалят спектакли, връщат зрители, пречат на мнозинството от колегите си да извършват служебните си задължени „Така с действията си те спомагат за допълнително влошаване на финансовото състояние на театъра”, обяснява Йонов.

Той допълва, че счита, че стачните действия в МДТ са водени основно от лични мотиви и основната цел на синдикатите от встъпването му в длъжност е не да подпомагат дейността на институцията, а да обслужват личните интереси на водачите им, кадруват и затрудняват дейността му като директор.

„Смятам, че Министерство на културата трябва да заема твърда позиция на страната на директорите на подчинените си културни институции, за да могат те да упражняват пълноценно правомощията си. Да не се влияе от местните настроения и интриги като ги поощрявява и търси поводи за наказания и отстраняване на директорите си“, посочва в писмото си Йонов.

Директорът подчертава, че са саботирани премиерните спектакли на „Червило“ и два пъти се проваля концерт на Маргарита Хранова. „На 23 октомври пък актрисата Цанка Цанева е отказа да играе в „Църква за вълци“. Паднали са и планирани турнета в градовете Тетевен, Павликени, Троян, Стамболийски, Плевен, Левски и Свищов, поради заплаха от стачни действия”, съобщаха още Христофор Йонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.