Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Директорът на театъра във Велико Търново подаде оставка

Директорът на Музикално-драматичния театър /ДМТ/ „Константин Кисимов” подаде оставка. В писмо до министъра на културата, Христофор Йонов споделя, че от 22 октомври малка част от състава на театъра, начело с местните председатели на Съюза на българските музикално-драматични театри /СБМДТ/ и на Съюза на артистите в България /САБ/ са в ефективни стачни действия като системно провалят спектакли, връщат зрители, пречат на мнозинството от колегите си да извършват служебните си задължени „Така с действията си те спомагат за допълнително влошаване на финансовото състояние на театъра”, обяснява Йонов.

Той допълва, че счита, че стачните действия в МДТ са водени основно от лични мотиви и основната цел на синдикатите от встъпването му в длъжност е не да подпомагат дейността на институцията, а да обслужват личните интереси на водачите им, кадруват и затрудняват дейността му като директор.

„Смятам, че Министерство на културата трябва да заема твърда позиция на страната на директорите на подчинените си културни институции, за да могат те да упражняват пълноценно правомощията си. Да не се влияе от местните настроения и интриги като ги поощрявява и търси поводи за наказания и отстраняване на директорите си“, посочва в писмото си Йонов.

Директорът подчертава, че са саботирани премиерните спектакли на „Червило“ и два пъти се проваля концерт на Маргарита Хранова. „На 23 октомври пък актрисата Цанка Цанева е отказа да играе в „Църква за вълци“. Паднали са и планирани турнета в градовете Тетевен, Павликени, Троян, Стамболийски, Плевен, Левски и Свищов, поради заплаха от стачни действия”, съобщаха още Христофор Йонов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.