Мирослав Найденов: Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично

Шест години от атентата на летище „Сарафово”

Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко

Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището

Ветровито и облачно ще е времето днес

Тръмп объркал изказването си след срещата с Путин

Животновъди излизат на протест пред Министерски съвет

САЩ и Великобритания с опасения от активизиране на руските тайни служби след края на Мондиал 2018

САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

Тереза Мей заплашила недоволните в своята партия с избори

Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Директорът на театъра във Велико Търново подаде оставка

Директорът на Музикално-драматичния театър /ДМТ/ „Константин Кисимов” подаде оставка. В писмо до министъра на културата, Христофор Йонов споделя, че от 22 октомври малка част от състава на театъра, начело с местните председатели на Съюза на българските музикално-драматични театри /СБМДТ/ и на Съюза на артистите в България /САБ/ са в ефективни стачни действия като системно провалят спектакли, връщат зрители, пречат на мнозинството от колегите си да извършват служебните си задължени „Така с действията си те спомагат за допълнително влошаване на финансовото състояние на театъра”, обяснява Йонов.

Той допълва, че счита, че стачните действия в МДТ са водени основно от лични мотиви и основната цел на синдикатите от встъпването му в длъжност е не да подпомагат дейността на институцията, а да обслужват личните интереси на водачите им, кадруват и затрудняват дейността му като директор.

„Смятам, че Министерство на културата трябва да заема твърда позиция на страната на директорите на подчинените си културни институции, за да могат те да упражняват пълноценно правомощията си. Да не се влияе от местните настроения и интриги като ги поощрявява и търси поводи за наказания и отстраняване на директорите си“, посочва в писмото си Йонов.

Директорът подчертава, че са саботирани премиерните спектакли на „Червило“ и два пъти се проваля концерт на Маргарита Хранова. „На 23 октомври пък актрисата Цанка Цанева е отказа да играе в „Църква за вълци“. Паднали са и планирани турнета в градовете Тетевен, Павликени, Троян, Стамболийски, Плевен, Левски и Свищов, поради заплаха от стачни действия”, съобщаха още Христофор Йонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.