Цветанов: КСНС даде възможност да се предположат потенциалните заплахи в предстоящите години

България се намира на геостратегическо място и за това загрижеността, която имаше на КСНС даде възможност да се предположат потенциалните заплахи в предстоящите месеци и години. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Разбира се, че имаше всяка една от парламентарно представените групи със своите председатели, участвайки в КСНС да изрази своята позиция. Дебатите, които водехме понякога се отклоняваха от дневния ред", посочи Цветанов. "Това, което направи президентът на края на КСНС може да охарактеризира всички теми и акценти, които бяха дискутирани”, обясни Цветанов. „Имаше доклади, които бяха предоставени от съответните служби, всеки един можеше да се запознае тях и да направи въпросите си, за да получи отговор, за да стигнем до това консенсусно решение, за да може действително президентът да обяви целите и акцентите от КСНС”, заяви той.

„България е доста малка за тези геополитики, за които се говори, за събитията в Северна Африка и близкия Изток. Но България се намира на геостратегическо място и за това тревогите и загрижеността, която имаше днес на КСНС даде възможност действително да се предположат потенциалните заплахи в предстоящите месеци и години. За всички е ясно, че конфликтът в Близкия Изток няма да приключи в рамките на месеци, а може би ще продължи с години. За това говорихме за добросъседските си отношения, които трябва да имаме със съседните държави”, допълни Цветан Цветанов. По думите му, в момента Турция е ключов партньор както за ЕС, така и за България. „В момента на територията им има над 2 млн. бежанци и само в диалог и правеното на реални политики от ЕК към Турция можем да намалим потенциалните заплахи, които биха могли да възникнат с това, което видяхме през последните няколко месеца”, коментира още той.

Коментари

Задължително поле