SOS Детски селища България интегрира в София и Перник SOS приемните семейства от Дрен

Общността от SOS приемните семейства от детското селище в с. Дрен вече се интегрира в гр. София и гр. Перник. Те са настанени в рамките на един район и всяко от тях се грижи за три до четири деца. SOS Детски селища България осигури апартаменти в столицата и в гр. Перник, като в тях приключиха ремонтните дейности с цел приспособяването им за нуждите на SOS приемните семейства.

Жилищата в София са в кв. „Овча купел“ в близост до пет училища и седем детски градини. Това даде възможност на SOS приемните родители да изберат в кое учебно или детско заведение да запишат децата си, давайки им реални шансове за интеграция в обществото. В района има също така и четири медицински центъра, три големи хранителни вериги и голям брой детски площадки. Регионът е комуникативен и предлага добри транспортни връзки, като в съседство са разположени SOS младежките домове и националният офис на Сдружението.

Апартаментите в Перник се намират в кв. „Изток“, където в непосредствена близост има две големи основни училища, езикова гимназия, спортно училище и няколко детски градини. В района има и два хипермаркета и множество други търговски обекти. Кварталът разполага с уреден градски транспорт и комунални услуги.
Апартаментите, в които са настанени приемните семейства, са напълно обзаведени.

За оборудването SOS Детски селища България получи подкрепа от страна на корпоративните си партньори: Бульони MAGGI осигури обзавеждане за кухните в новите апартаменти на SOS приемните семейства. Езиков център AVO, Софтуеър Груп, eKомера, както и частни дарители също са подкрепили Сдружението, така че апартаментите да бъдат напълно обзаведени и да предлагат отлични условия за отглеждането на деца.

Промяната на местоживеенето е в продължение на променените световни тенденции в грижата за децата и променящите се държавна политика и практики в международната SOS организация. Тази промяна осигурява на децата среда с по-добри възможности за развитие: по-качествено образование, по-достъпно здравеопазване, по-големи шансове за личностно израстване, по-близък контакт с биологичните родители и повече опции за професионална реализация.

Като най-голямата частна международна организация за закрила и работа с деца, SOS Детски селища осигурява възможно най-качествени грижи и подхожда с уважение и обич към всяко едно дете. В продължение на четвърт век Сдружението в България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.

За 25 години Сдружението е помогнало на повече от 450 деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 200 младежи за получаване на образование и намиране на работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени над 4 500 деца в семействата си.

Публикацията е подготвена с материали на Сдружение SOS Детски селища България

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини