Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

SOS Детски селища България интегрира в София и Перник SOS приемните семейства от Дрен

Общността от SOS приемните семейства от детското селище в с. Дрен вече се интегрира в гр. София и гр. Перник. Те са настанени в рамките на един район и всяко от тях се грижи за три до четири деца. SOS Детски селища България осигури апартаменти в столицата и в гр. Перник, като в тях приключиха ремонтните дейности с цел приспособяването им за нуждите на SOS приемните семейства.

Жилищата в София са в кв. „Овча купел“ в близост до пет училища и седем детски градини. Това даде възможност на SOS приемните родители да изберат в кое учебно или детско заведение да запишат децата си, давайки им реални шансове за интеграция в обществото. В района има също така и четири медицински центъра, три големи хранителни вериги и голям брой детски площадки. Регионът е комуникативен и предлага добри транспортни връзки, като в съседство са разположени SOS младежките домове и националният офис на Сдружението.

Апартаментите в Перник се намират в кв. „Изток“, където в непосредствена близост има две големи основни училища, езикова гимназия, спортно училище и няколко детски градини. В района има и два хипермаркета и множество други търговски обекти. Кварталът разполага с уреден градски транспорт и комунални услуги.
Апартаментите, в които са настанени приемните семейства, са напълно обзаведени.

За оборудването SOS Детски селища България получи подкрепа от страна на корпоративните си партньори: Бульони MAGGI осигури обзавеждане за кухните в новите апартаменти на SOS приемните семейства. Езиков център AVO, Софтуеър Груп, eKомера, както и частни дарители също са подкрепили Сдружението, така че апартаментите да бъдат напълно обзаведени и да предлагат отлични условия за отглеждането на деца.

Промяната на местоживеенето е в продължение на променените световни тенденции в грижата за децата и променящите се държавна политика и практики в международната SOS организация. Тази промяна осигурява на децата среда с по-добри възможности за развитие: по-качествено образование, по-достъпно здравеопазване, по-големи шансове за личностно израстване, по-близък контакт с биологичните родители и повече опции за професионална реализация.

Като най-голямата частна международна организация за закрила и работа с деца, SOS Детски селища осигурява възможно най-качествени грижи и подхожда с уважение и обич към всяко едно дете. В продължение на четвърт век Сдружението в България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.

За 25 години Сдружението е помогнало на повече от 450 деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 200 младежи за получаване на образование и намиране на работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени над 4 500 деца в семействата си.

Публикацията е подготвена с материали на Сдружение SOS Детски селища България

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.