Кола пламна в движение заради неправилно поставена газова уредба, 2-годишно дете с тежки изгаряния

Двегодишно дете от сливенското с. Селиминово е получило сериозни изгаряния при пожар в колата на родителите си - съобщиха от полицията. Заради тежкото му състояние от областната болница са транспортирали по спешност невръстния пациент в специализирана клиника в Пловдив.

Инцидентът е станал в 11,20 ч. на 10 ноември. 35-годишният баща, който е и собственик на автомобила "Опел вектра", тръгнал на път заедно с жена си и детето им. Като стигнали близкото с. Гавраилово, изведнъж колата пламнала по време на движение. Огнеборците от Сливен потушили пожара. Родителите също били с изгаряния, но по-леки. След медицинския преглед в областната болница те напуснали. Линейка потеглила с невръстното им дете към специализираното лечебно заведение.

Семейният автомобил използвал газ за гориво. Газовата уредба била поставена от аматьори в разрез с всякакви технически изисквания и правила за безопасност. Тръбата, която свързвала газовата бутилка с двигателя, минавала през купето на опела. Това е можело да превърне автомобила в убиец, ако не са се намесили светкавично пожарникарите от Сливен.

Коментари

Задължително поле