Няма кой да чисти снега по Дунав мост

Още няма сключен договор с фирма за почистване на Дунав мост от снега, съобши началникът на Митница Русе Венцислав Халаджов на свиканото заседание от областния управител Стефко Бурджиев за зимната подготовка. Фирма "Берус" засега отказва да подаде оферта, след като м.г. беше единственият кандидат по обявената обществена поръчка.

С решение на правителството съоръжението вече се стопанисва от Агенция "Митници". През 2016 г. за Дунав мост ще се грижи България съгласно двустранното споразумение с Румъния. Двете страни се редуват реципрочно за поддръжката, но всяка сама разледява участъка си в сухопътната част. За почистването на 45 дка площ от държавния бюджет се отпускат 65 000 лв., включително на пътнически и товарни терминали в граничната зона.

Пред граничната бариера почиства техника на областно пътно управление и общината, тъй като част от пътищата в района са по републиканската мрежа. Освен на близките паркинги, по бул. "България" са предвидени временни стоянки за изчакващите ТИР-ове при усложнена обстановка. Областният щаб за защита на населението при бедствия вече определи два кризисни пункта за закъсали пътници с автомобили по магистралите от Русе за Варна и София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони