Какви книги четат известните?

Кои са любимите книги на Лили Иванова и Татяна Лолова? Какво препрочита Явор Гърдев? Какво би се случило, ако читателят получи шанс да „влезе“ в книгата?

Деветима фотографи и над 50 български и световни знаменитости се обединяват, за да промотират любовта към четенето в изложбата „Мостът на влюбените в книгите”. Експозицията ще бъде разположена на емблематичното съоръжение до НДК от 17 до 30 ноември и ще покаже популярни личности отдадени на четене на любимите си книги.

Автори на снимките са някои от най-популярните български фотографи. Техни модели са утвърдени български актьори, режисьори, спортисти, музиканти, радио- и телевизионни водещи.

В изложбата участват и множество световноизвестни писатели, като Фредерик Бегбеде, Бернар Вербер, Маргарет Мацантини, Дъглас Кенеди, Давид Фоенкинос и др. с българските издания на книгите им.

На снимките всеки от българските участници се впуска в нетрадиционен сценарий с любимото си произведение. Така Татяна Лолова попада в цветния свят на Жоржи Амаду, а Лили Иванова е в елегантната компания на „Ив Сен Лоран“ на Лоранс Бенаим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица