В полицията няма нито един сигнал срещу Димитър, който уби Симона

Никой не е сигнализирал полицията за това, че убиецът Димитър Генчев (28 г.) е тормозил и заплашвал 15-годишната Симона - съобщиха източници на "Труд".

"При нас не са подавани никакви сигнали нито от родителите на момичето, нито от училището, нито от други лица" - потвърди информацията говорителката на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Органите на реда са били сезирани веднъж, когато след скандал с бащата на Симона, Димитър е строшил стъклата на автомобила му. Тогава полицаи са отишли на място за оглед, но нито една от страните не е предявила претенции и са заявили, че ще се разберат за щетите помежду си.

От полицията уточниха още, че са направили предписания за охрана и безопасност на всички учебни заведения, включително и в Професионалната гимназия по икономика. Охраната на гимназията се е извършвала от Общинската фирма за охрана и СОТ. Според криминалисти обаче, са допуснати груби пропуски. Факт е, че на деветокласничката е било разрешено да излезе навън, въпреки че е било известно, че е заплашвана, а мъжът - опасен и въоръжен.

Междувременно новият кмет на Сливен Стефан Радев и просветният инспекторат обявиха, че започват срещи с училищните директори за безопасността на учениците. От инспектората е назначена и проверка за това дали са били спазени всички правила в деня на трагедията.

Димитър Генчев уби с особена жестокост момичето в двора на гимназията, рани мъж, извикан на помощ, и психоложката на гимназията. Преди ден Окръжният съд в Сливен го остави за постоянно в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право