22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Германското разузнаване шпионирало дори ФБР

Германското разузнаване БНД е подслушвало международни организации, съюзници и висши дипломати като френския външен министър Лоран Фабиюс, съобщи вчера общественото радио на Берлин и Бранденбург RBB Inforadio, позовавайки се на сигурен източник.

Сред целите на БНД били Международният съд в Хага, щатското ФБР, УНИЦЕФ, Световната здравна организация. Шпионирани били също европейски и US компании, сред които и оръжейната „Локхийд Мартин“, както и радиостанцията “Гласът на Америка”. Това ставало чрез следене на телефонни разговори, имейли и IP адреси.

Обект на наблюдение е бил дори германският висш дипломат Хансйорг Хабер, което конституцията забранява. От 2008 до 2011 г. Хабер ръководеше наблюдателната мисия на ЕС в Грузия, после оглави щаба по планиране на дипломатическата служба на ЕС в Брюксел. През 2014 г. бе назначен за посланик на ФРГ в Кайро, а сега е шеф на мисията на ЕС в Турция. От 2014 г. съпругата му Емили Хабер е държавен секретар в МВР, преди това бе зам. външна министърка.

Според информацията на RBВ нито един премиер не е бил подслушван. В списъка на целите, който обхващал 9000 страници, обаче били щабове към европейски правителствени централи и министерства, както и редица посолства на държави – членки на ЕС, и на САЩ.

Преди три седмици директорът на БНД Герхард Шиндлер информира парламентарна комисия за контрол на спецслужбите, че службата шпионирала и приятели, но тази практика е била прекратена в края на 2013 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.