Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Според РИОСВ-София и Югозападното държавно предприятие: На Витоша не е изсичана гора

На Витоша не е изсичана гора. Това заявиха пред „Труд” от столичната екоинспекция и Югозападното държавно предприятие, което отговаря за гората на Витоша във връзка със спекулативна публикация в „Медиапул”. В нея се твърди, че в природния парк, в близост до хижа „Алеко” и ски пистата „Витошко лале”, са изсечени 20 декара гори.

„За да сме точни никъде не пише изсичане на гора. Просто е констатирано отнемане на повърхностния почвен слой”, обясни съдържанието на изготвения по случая констативен протокол директорът на РИОСВ-София Ирена Петкова.

До сезиране на институции в страната се стигна след поредица от манипулативни сигнали, подадени от Асоциацията на парковете в България за „унищожени” фиданки на смърч.

В резултат от инспекциите стана ясно, че на Витоша има изоставени 2 багера и един камион без регистрационни номера, които са засегнали няколко фиданки.

„Няма сеч. Има фиданки, които са залесени преди две години и няколко от тях са засегнати от машините. Бройката, която е била, преди да минат машините, е била много малка, унищожени са 2-3 до 5 фиданки”, обясниха пред „Труд” служители на Югозападното държавно горско предприятие, присъствали на проверката. „Така може да се спекулира, като се заснеме една фиданка и да се каже унищожени са много”, коментираха експертите по горите. Всички вървят подир сигналите и фишеците на Асоциацията на парковете в България, което е много жалко, обобщиха инспекторите.

От края на ноември от Югозападното държавно горско съобщиха, че предприятието ще извърши залесяване на мястото на повредените единични фиданки в района хижа „Алеко” и ски писта „Витошко лале”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.