Пешеходец загина, друг и велосипедист са тежко ранени при катастрофи в Русе

Пешеходец издъхна, след като беше пометен от лек автомобил БМВ в Русе. Катастрофата е станала около 7,30 ч. на бул. "Тутракан", в района на "Напорни тръби", съобщиха от полицията в крайдунавския град. 54-годишният Л.И. е откаран с линейка в местната болница и издъхва, въпреки опитите на лекарите да го спасят. От шофьора Д.Р. /46 г./ е взета проба за алкохол. Причините за инцидента се разследват.

В 9,10 ч. на ул. "Стрешер планина" 59 в ж.к. "Дружба" пък товарен автомобил "Мерцедес Спринтер" със софийска регистрация блъска на заден ход 80-годишен минувач. Той е транспортиран от реанимобил на Центъра за спешна медицинска помощ до болницата, където е настанен с мозъчен кръвоизлив и две счупени ребра.

Там бере душа и 74-годишния велосипедист М.М., който е блъснат половин час по-късно на бул. "България", до разклона за село Николово от лек автомобил "Опел Кадет" без регистрационни номера. Неправоспособният му шофьор Д.Й. /20 г./ избягва, но по-късно се обажда в полицията. Пенисонерът е със счупен лумбален прешлен, мозъчен кръвоизлив и натъртвания. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Автопроизшествията се изсняват от пътна полиция. Реконструираният бул. "Тутракан" е писта на джигити, които си устройват гонки и изобщо не се стряскат от поставените видеокамери, възмущават се живещи в района. От общината предоставят записите на полицията, за да издири и накаже нарушителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони