На 19 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 19.02.2020

Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Детелина Николова пое управлението на област Добрич

Досегашният кмет на Добрич Детелина Николова пое официално управлението на Областна администрация, след като вчера с решение на Министерски съвет тя беше назначена за областен управител на мястото на д-р Маргарита Новоселска. В кабинета на областния управител беше предаден символичният ключ на област Добрич, съобщи Дарик.

Д-р Новоселска посрещна Николова с добре дошла, като й пожела успех в отговорното поприще по провеждане на държавната политика на регионално ниво. Пожелавам ви заедно с екипа на администрацията да надграждате и да усъвършенствате управлението в интерес на хората от нашата област, каза Новоселска.

„Уважавам решението на МС да работя за област Добрич като областен управител, поемам тази отговорност и вярвам, че опитът, който имам в местното самоуправление, ще бъде от полза в работата ми. Ще използвам всички създадени контакти и партньорства, включително подкрепата на всички народни представители, институции, включително и от Брюксел. За мен е важно да продължа надграждането с присъщата публичност и прозрачност, както досега в моята работа като кмет на Добрич“, заяви пред журналисти Николова.

На въпрос какво е наложило кадровата рокада Детелина Николова отговори:“Това не мога да коментирам, това е решение на Министерски съвет“.

От своя страна д-р Новоселска заяви:“Не съм имала нито забележки, нито преки или непреки знаци, че има проблем в справянето ми с работата, но тъй като това е политическа длъжност, когато ръководството прецени и вземе решение ние следва да изпълним тези решения“. Тя подчерта, че е работила всеотдайно и с нужната отговорност и изрази увереност, че направеното досега ще бъде продължено от Детелина Николова, като човек с богат административен опит.

В отговор на въпрос дали рокадата в управлението на Областна администрация, която се прави между двама представители на ГЕРБ, ще доведе до напрежение в редиците на партията, Новоселска призова да се пренебрегват дребните неща и да се гледа напред към по-големи цели, които се постигат само с обединение. Д-р Новоселска подчерта, че е дълбоко свързана с каузата на ГЕРБ и няма причина да напусне партията. Тя заяви обаче, че занапред не възнамерява да работи в политическата сфера. „Аз не съм класически политик – прекалено съм открита и последователна, а политиката е по-сложна. Ще се концентрирам в професионалната си работа и ако имат нужда от мен ще помагам в политическата партия“, каза Новоселска.

Детелина Николова коментира зародилото се в социалните мрежи недоволство срещу нейното назначение с думите, че всеки има право да изрази мнението си в публичното пространство. Тя отново подчерта, че е назначена с решение на Министерски съвет и изпълнява това решение. По време на встъпването й в длъжност пред областна управа се бяха събрали 5-6 души, които искаха да зададат въпроси на новия областен управител. Тъй като не им бе позволено да присъстват на пресконференцията, те са отправили писмена покана за среща с Николова в 17.00 часа.

„За мен работата означава директен разговор с онези, които пожелаят и отговор на въпросите, които поставят, но никой досега не е поставял пред мен тези искания“, коментира Детелина Николова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.