Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Велико Търново ще е домакин на конгрес на Испанската федерация на журналистите и писателите

Велико Търново ще бъде домакин на конгрес на Испанската федерация на журналистите и писателите. Събитието ще е през май или септември идната година. Това стана ясно след среща на кмета на старата столица Даниел Панов и известния журналист Енрике Санчо, който е и генерален директор на федерацията.

„Връзката между историята и културата на Велико Търново може да окаже голямо въздействие върху всеки испански турист, който посети града“, каза Енрике Санчес.
Той сподели, че Велико Търново предлага отлични възможности за религиозен, културен и кулинарен туризъм, като това може да бъде особено привлекателно за испанските гости. Летището в Горна Оряховица се превърна в една от основните теми на разговора между кмета Даниел Панов и испанския журналист, който е представител на една от големите нискобюджетни авиокомпании в Европа.

„Обсъдихме възможността авиопревозвачът да организира полети до Горна Оряховица след провеждането на процедурите, свързани с концесията“, съобщи Панов.
Сред засегнатите въпроси бе и представянето на Велико Търново на втората по значимост Европейска туристическа борса „ФИТУР“ в Мадрид. Енрике Санчо пое личен ангажимент да организира пресконференция за чуждестранни журналисти, на която да представи старата столица.

Испанските гости обсъдиха с Даниел Панов и обновяването на стратегията за развитие на града, като обещаха да дадат ценни препоръки. Енрике Санчо и съпругата му Кармен останаха впечатлени от архитектурата на Велико Търново, Мултимедийния посетителски център и аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“. Даниел Панов подари на журналиста реплика на чиния от времето на Второто българско царство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.