Ерол, който изнасили и уби 24-годишен младеж, ще лежи доживот

Доживотен затвор за изнасилване и убиство на 24-годишен младеж наложи в четвъртък Хасковският окръжен съд на 37-годишния Ерол Мюмюн. Освен това Ерол ще трябва да плати и 70 000 лв. кръвнина на Денка Димитрова - майката на жертвата Калин Георгиев от Харманли.

Жестокото престъпление бе извършено навръх националния ни празник - 3 март, през 2013-а. Ерол надрусал с амфетамин Калин в къщата си в харманлийското с. Надежден и го изнасилил. После убиецът натоварил Георгиев в леката си кола и го пребил в района на микроязовир - на половин километър от с. Върбово. Във водоема полицаите открили обувките и чорапите на жертвата. При обиските в колата на Мюмюн разследващите намерили дрехите на жертвата, завивки и следи от кръв. От гаража му бяха иззети 684 грама амфетамин на прах.

Мюмюн потвърдил при разпитите, че двамата пили заедно и взели наркотици, но отричал да е убивал Калин. Ерол закарал тялото на младия мъж в харманлийската болница с твърдението, че го намерил на улицата в Надежден. Според свидетелски показания обвиненият в убийството обикалял около час из селото с БМВ-то си и молел приятелите на 17-годишния си син да правят сърдечен масаж на съблечения чисто гол труп. От аутопсията станало ясно, че Калин е починал от задушаване, като преди смъртта му са нанесени множество удари по тялото и главата.

В едно от заседанията майката на Калин припадна, след като чу за сексуалното посегателство сина й.

Около 12 месеца преди да извърши престъплението Ерол излязъл от турски затвор, където лежал 8 години за наркотици.

TRHSDA_Erol_Miumiun: Ерол Мюмюн бе осъден на доживотен затвор за изнасилване и убийство

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право