Ще броят наново бюлетините на реформаторите в Стара Загора

Повторно преброяване на бюлетините на Реформаторския блок от 189 секции в Стара Загора постанови Административния съд в Стара Загора. Съдия Бойка Табакова уважи три жалби на реформаторите за допуснати грешки в протоколите при отчитането на гласовете и преференциите за коалицията.

В един от протоколите те се жалват, че три гласа за третият в листата са пренесени по грешка в полза на четвъртият, като разликата се оказала достатъчна единият кандидат да влезе в местния общински съвет за сметка на другия.

Съдът постанови на 18 ноември в съдебна зала вещи лица да преброят както действителните, така и недействителните бюлетини и преференциите за всеки кандидат за общински съветник. След това те трябва да направят подреждане на листата на Реформаторския блок според резултатите. В местния парламент в Стара Загора коалицията вкара 4-ма съветници, като листата им бе изцяло пренаредена и дори кандидатът им за кмет и втори в подреждането Димитър Чорбаджиев не успя да влезе, защото бе изместен с преференции.

Общо 11 неуспели кандидати за местния парламент от Реформаторския блок, "Народен съюз", "Истината за Стара Загора" и ГЕРБ пуснаха жалби за повторно броене на преференциите и на действителните и недействителни бюлетини. Съдът в Стара Загора обаче прие, че само в случая с реформаторите има основания да бъдат повторно преброени бюлетините и то само в определените секции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони