Съсобственик на верига пицарии отива на съд за убийството на сина на шефа на ДАНС

Бизнесменът Георги Илиев, който е един от съсобствениците на веригата пицарии "Виктория", ще бъде подсъдим в дело за причиняване смъртта на Юлиян Георгиев, син на председателя на ДАНС Димитър Георгиев. На Илиев е повдигнато обвинение по член 343 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа, пише "Правен свят". Обвинителният акт се внася за втори път, след като първия бе върнат заради процесуални нарушения.

Делото е разпределено на съдия Евелина Папазян от Софийски градски съд. Първото заседание ще бъде на 22 декември.

20-годишният син на Димитър Георгиев загина при катастрофа на 2 април миналата година. Бизнесменът Георги Илиев с автомобила си марка "Мерцедес" блъска мотор, каран от Юлиан Георгиев по булевард "Симеоновско шосе". Кола в насрещното платно в опит да избегне удара попречила пътя на моториста, който от сблъсъка изхвърчава настрани и умира на място.

Бизнесменът не е бил под алкохолно или наркотично въздействие по време на инцидента. След трагедията в медиите се появиха публикации, че Илиев е съученик на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, а негов заместник в МВР бе Димитър Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право