ВСС пита премиера за съдия Янева

Прокуратурата проверява кой е записвал разговори между бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и колежката й Румяна Ченалова. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров. На записите Янева обяснява на Ченалова кой и защо иска да я „опраска“, т.е. да я подведе под отговорност за разработката „Червей”.

Премиерът Бойко Борисов ще бъде поканен на заседание на етичната комисия на ВСС, за да каже оказвал ли е натиск над главния прокурор по случая „Янева“ с емисари или по вайбър, както се твърди в записите, съобщи шефът на комисията Ясен Тодоров.

“Премиерът не ми е оказвал влияние да “опраскам” Владимира Янева. Среща на тази тема с него не съм имал”, каза Цацаров. Той добави: “На записа има две жени, един мъж и едно куче, което е най-добросъвестният участник. Янева излага факти, а другата дама е пестелива. Нямам усещането, че записите са правени от Янева или от кучето.“ Версията му за записа е: “Една от дамите е подсъдима, а другата (Ченалова) е обвиняема засега по досъдебно производство. Може би в думата “засега” и някои събития, които ще последват, се крие една от причините за скоростното появяване на тези записи.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право