15 години затвор за Хуриет, който уби на пътя трима младежи и рани техен приятел, а след това се скри в чужбина

Апелативният съд във Велико Търново постанови 15 г. затвор за 31-годишния Хуриет Сюлейманов, който преди година с лек автомобил БМВ връхлетял и убил трима младежи и ранил техен приятел.

Трагедията се разиграла на 5 май миналата година на главен път между град Луковит и ловешкото село Петревене. В злополучния ден Хуриет С. карал с бясна скорост като навлязъл в лентата за насрещно движение без да е изпреварвал или заобикалял друго превозно средство. Водачът не успял да овладее колата която се носела със скорост от 110 км./ч., помел 20-годишните Венцислав Горанов, Николай Ненков и Цветелина Таслакова и причинил средна телесна повреда на Иван Иванов на 18 г. След деянието виновният шофьор избягал от местопроизшествието.

С решението си Апелативният съд е потвърдил изцяло становището на Окръжния съд в Ловеч. Хуриет Сюлейманов, който е рекордьор със 17 присъди за различни деяния обаче е осъден задочно. Преди съдебния процес обвиняемият е бил с мярка за неотклонение "домашен арест". След като е бил редовно призован от Ловешкият окръжен и му е бил връчен препис от обвинителния акт на прокуратурата, рецидивистът се укрил и до момента не е установен.

Въпреки това му е бил назначен служебен адвокат. Петър Цолов го защитава пред съдебните инстанции без никога да е виждал клиента си. Говори се, че подсъдимият се укрива при брат си в Германия.

Решението на втората инстанция подлежи на обжалване пред ВКС в 15 дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право