Димитър Пенев готви нова книга за ЦСКА

Димитър Пенев е почти готов с най-новата си книга за историята на ЦСКА в познат тандем с доайена на спортните журналисти Александър Манов, уредник на музея на славата, треньор №1 на ХХ век е описал най-новата и кошмарна история на клуба. В творбата се разказва за годините между отнемането на лиценза през лятото на 2008-а до изпадането в аматьорския футбол.

Две ръководства - на „Титан“ и Александър Томов, обещаха, но не спонсорираха книгата на Пенев и Манов. Благодарение на свои контакти Стратега е намерил средства за реализирането й до края на годината.

В същото време 37 ветерани на ЦСКА написаха декларация, с която желаят оздравяването на клуба. Те призовават прокуратурата да се самосезира за случилото се в годините, описани в книгата на Пенев - периодът, в който най-успешният футболен клуб на България стигна дъното.

Ветераните, някои от тях със символично участие в историята на ЦСКА, се обявяват против вземане на лиценза или сливане с друг клуб. Именно този вариант обаче бе посочен на среща между фенове и БФС като една от най-реалните опции за бъдещето на ЦСКА. Най-важно е какво ще се случи с влизането на постоянен синдик, който да се заеме с преобразуване на дълговете.

С големи заслуги сред подписалите се са Пенев, Петър Жеков, Аспарух Никодимов, Георги Велинов, Иван Зафиров и Стоян Йорданов. Изненадващо се включи и Емил Костадинов, който е член на изпълкома на БФС, но в последните години не е долюбван от запалянковците си заради участието си във фаталните управления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ