Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

АПИ: Снегопочистващите фирми са в готовност за зимно поддържане на пътищата

Силен вятър удари София

Мощен циклон в Австралия Отменени са редица международни полети

Валери Симеонов: Да мобилизираме охраната сега, а не като стане белята, като в Париж

Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж.

„Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност. Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим. Даже бих препоръчал да се прекрати незабавно пропускането на лица от неевропейски произход. Много задълбочена проверка на всички, които са в момента. Пт”, каза Симеонов.

По думите му, е необходимо да се вземат мерки за засилването на охраната на армията и тя да се мобилизира. „По-добре сега да я мобилизираме, отколкото като стане белята, както във Франция. Има и редица други мерки, които са от така наречените оперативни невидими мерки, но мисля, че има все още в България достатъчно добри специалисти, които могат да се погрижат за това. Най-важното е управляващите много бързо да реагират и да разберат, че по никакъв начин ние не сме защитени и не сме извън тази противоборстваща система”, посочи Валери Симеонов.

По думите му, при този масов наплив от имигранти основно от арабските страни и присъствието на хора с друга религия и хора, на които по никакъв начин не подлежат на проверка, е нормално да се има предвид, че може случилото се в Париж може да стане навсякъде. „Нормално е всички ние да станем свидетели на режим на затягане на реда, на дисциплината, на пропускателния режим във всички държави. Добре е ние да не изоставаме, защото част от този поток може да бъде пренасочен от само себе си към нас. Ние не трябва да сме зрители, а едни от първите, които трябва да стегнат реда контрола върху бежанци, емигранти и всякакви несвойствени външни за българската нация елементи”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.