САС потвърди: Няма виновни за рухналата сграда на ул. „Алабин“, убила две момичета

Зам.-министър Кръстева: През пролетта започваме изготвянето на Стратегическия план по новата ОСП

Президентът Радев изразява съболезнования на Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау

В 52 населени места ще ваксинират птиците срещу нюкясълска болест

Прокуратурата разследва как отровата, убила Стефан от Кардам, е попаднала в дома му

Иран съобщи за три нови случая на заразени с коронавируса

Тръмп издигна нов шеф на US разузнаването

МВнР потвърди: Българин е сред загиналите при стрелбата в Германия

Активисти от ВМРО искат четири емблематични храма във Велико Търново да станат действащи Инициаторите настояват средновековната църква "Свети Спас" да бъде възстановена като Музей на иконата

Премиерът Борисов: Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход

Сърби търсят летни ваканции в Банско Идват заради фестивали, планински турове и спа почивки

Зам.-министър Бойко Пенков: Има пълна готовност на здравните власти за борба с коронавируса

Новият стар областен на Видин встъпи официално в длъжност

Правят сайт за Наредба Н-18

Президентът Радев: Младежката непримиримост ни е необходима

Валери Симеонов: Да мобилизираме охраната сега, а не като стане белята, като в Париж

Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж.

„Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност. Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим. Даже бих препоръчал да се прекрати незабавно пропускането на лица от неевропейски произход. Много задълбочена проверка на всички, които са в момента. Пт”, каза Симеонов.

По думите му, е необходимо да се вземат мерки за засилването на охраната на армията и тя да се мобилизира. „По-добре сега да я мобилизираме, отколкото като стане белята, както във Франция. Има и редица други мерки, които са от така наречените оперативни невидими мерки, но мисля, че има все още в България достатъчно добри специалисти, които могат да се погрижат за това. Най-важното е управляващите много бързо да реагират и да разберат, че по никакъв начин ние не сме защитени и не сме извън тази противоборстваща система”, посочи Валери Симеонов.

По думите му, при този масов наплив от имигранти основно от арабските страни и присъствието на хора с друга религия и хора, на които по никакъв начин не подлежат на проверка, е нормално да се има предвид, че може случилото се в Париж може да стане навсякъде. „Нормално е всички ние да станем свидетели на режим на затягане на реда, на дисциплината, на пропускателния режим във всички държави. Добре е ние да не изоставаме, защото част от този поток може да бъде пренасочен от само себе си към нас. Ние не трябва да сме зрители, а едни от първите, които трябва да стегнат реда контрола върху бежанци, емигранти и всякакви несвойствени външни за българската нация елементи”, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.