Тома Томов с призив: Генерал Борисов, дръжте здраво държавното кормило!

"Генерал Борисов, аз не гласувах за вас на изборите, но сега се обръщам към вас с призив: Дръжте здраво държавното кормило, защото и нас здраво ще ни тресе, не можем да се заблуждаваме, че ще ни отмине бурята като малки и незначителни". Така се обърна към премиера от студиото на bTV легендарният международник Тома Томов, който коментира кървавите атентати в Париж.

"Оланд е пътник, във Франция може би отново ще дойде на власт Саркози. Има недостиг на спойка на нацията, трябва ни един обединител. В Европа се нуждаят от един Де Гол, от един Чърчил, ние също", обясни още той.

"Франция воюва в Сирия и те отвръщат. Париж е най-нормалната сцена за атака. Освен това там има огромно мюсюлманско население”, подчерта той.

По думите му, трагедията от преди два дни далеч не е най-страшното нещо, което Париж е преживявал в историята си. „Това, което стана, беше може би неизбежно, защото демокрацията е страхотно чуплива, уязвима, тая прекрасна цивилизация, която се създаде на нашите брегове, е много чуплива и уязвима”, заяви той. И добави, че никой не може да каже, че войната, която вече е започнала, ще бъде спечелена.

„Париж стана като Бейрут”, констатира той и посочи няколко фундаментални грешки на европейските лидери: призивът на Меркел, че ще приеме бежанци, Франсоа Оланд, който не взел никакви съществени мерки след „Шарли Ебдо”, и т.н.

„Саудитска Арабия в момента е може би най-опасната държава, която причинява всичко”, заяви журналистът и припомни, че след атаките от 11 септември 2011 година Джордж Буш е осигурил специални самолети за евакуацията на саудитски принцове, а страници от официалното разследване са били засекретени, защото вътре ставало ясно, че саудитски кланове са давали оръжие и пари на терористите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини