Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Калоян Паргов: Миков не пожела да се освободи от воденичните си камъни

„С оставката си давам нужния знак към обществото, който пленумът на Националния съвет трябваше да излъчи“, обяви председателят на ГС на БСП – София Калоян Паргов пред „Фокус“. „Европейското поведение повелява да се дадат ясни сигнали за поемане на отговорност. С този акт, с колегите ми Илияна Йотова и Драгомир Стойнев, даваме нужния знак към обществото, който вчерашният пленум на Националния съвет трябваше да излъчи. За съжаление, останахме сами”, заяви Паргов.

„Така или иначе, Михаил Миков не пожела да се освободи от „воденичните си камъни”, които видимо му тежат”, добави той. По думите му, смисълът е бил или това бюро да получи доверие, за да работи спокойно до края на мандата си, или да се състави ново, което да получи мандат за оставащите няколко месеца до конгреса.

„Докладът на председателя беше в стил „статистически отчет”, в който не се чуха послания за бъдещето, освен същите организационни мерки, които докараха Видин и Пазарджик до крах. Това е проблем, за който трябва се замислим. Това, което се предлага, е да се продължи в същия дух и стил, което, според мен, доведе партията до тези резултати. В София те са наистина тежки, но са последица от един голям проблем – БСП в национален мащаб не излъчва сила и алтернатива”, обясни Паргов. По думите му, няма как като не излъчваш сила и алтернативност, не показваш готовност за битки на идеи и политики с основния си опонент, да очакваш това да няма отрицателно въздействие върху структурите и резултатите. „Хората гласуват за тези, които могат да отстояват правата им, а не за такива, които приличат на „глуха опозиция”, подчерта Калоян Паргов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.