Калоян Паргов: Миков не пожела да се освободи от воденичните си камъни

"С оставката си давам нужния знак към обществото, който пленумът на Националния съвет трябваше да излъчи", обяви председателят на ГС на БСП – София Калоян Паргов пред "Фокус". „Европейското поведение повелява да се дадат ясни сигнали за поемане на отговорност. С този акт, с колегите ми Илияна Йотова и Драгомир Стойнев, даваме нужния знак към обществото, който вчерашният пленум на Националния съвет трябваше да излъчи. За съжаление, останахме сами”, заяви Паргов.

„Така или иначе, Михаил Миков не пожела да се освободи от „воденичните си камъни”, които видимо му тежат”, добави той. По думите му, смисълът е бил или това бюро да получи доверие, за да работи спокойно до края на мандата си, или да се състави ново, което да получи мандат за оставащите няколко месеца до конгреса.

"Докладът на председателя беше в стил „статистически отчет”, в който не се чуха послания за бъдещето, освен същите организационни мерки, които докараха Видин и Пазарджик до крах. Това е проблем, за който трябва се замислим. Това, което се предлага, е да се продължи в същия дух и стил, което, според мен, доведе партията до тези резултати. В София те са наистина тежки, но са последица от един голям проблем - БСП в национален мащаб не излъчва сила и алтернатива”, обясни Паргов. По думите му, няма как като не излъчваш сила и алтернативност, не показваш готовност за битки на идеи и политики с основния си опонент, да очакваш това да няма отрицателно въздействие върху структурите и резултатите. „Хората гласуват за тези, които могат да отстояват правата им, а не за такива, които приличат на „глуха опозиция”, подчерта Калоян Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини