ЦСКА гони 16 гола в 3 мача

Шестнайсет гола в 3 мача - толкова трябва да вкарат футболистите на ЦСКА, за да направят нещо уникално. Ако успее да се развихри в края на годината, тимът ще достигне кота 100 само за един полусезон.

След победата с 2:0 над „Балкан“ (Варвара) в Пазарджик головата разлика на ЦСКА във всички турнири е 84:3. При това две от попаденията в „червената“ врата са автоголове.

До края на календарната година тимът на Христо Янев има мачове срещу „Пирин“ (Гоце Делчев) у дома и срещу „Миньор“ в Перник в югозападната „В“ група, както и домакинство срещу втородивизионния „Созопол“ в 1/4-финал за купата на България.

Факт е, че в последните двубои ефективността пред гола в отбора поспадна. За последно ЦСКА направи голов спектакъл при 5:1 като гост на „Вихрен“ на 11 октомври, а след това започва да бие убедително, но с минимални усилия и голове.

Мачът с „Балкан“ се игра на изключително лошия терен в Пазарджик, където посрещнаха столичния гранд с химна на Шампионска лига. Едва за втори път при 14-те си победи (едната служебна с 3:0 заради неявяването на „Витоша“) ЦСКА не вкара гол през първото полувреме. Вратата на Варвара се пропука чак в 52-рата минута. Резервният централен нападател Костадин Хазуров вкара след асистенция на Момчил Цветанов. В самия край се разписа и Самир Аясс. Двубоят обаче бе всичко друго, но не и оспорван. Футболисти на ЦСКА уцелиха 3 греди още до 20-ата минута, а два пъти попадения бяха отменени.

Вратарят на „червените“ Стоян Колев имаше малко работа, но се намесваше гросмайсторски в редките наложителни случаи.

„Ние сме аматьорски тим и целта беше да се представим възможно най-добре срещу ЦСКА“, призна Крум Кантарев, треньорът на „Балкан“.

Опасение от контузия

Александър Бранеков, вторият капитан на ЦСКА, напусна още в началото на мача с „Балкан“ (2:0) заради контузия. Проблемът е в коляното, а никой в клуба не желаеше да се наеме с прогноза колко е тежка травмата. В понеделник Бранеков ще мине ядрено-магнитен резонанс, но поне на пръв поглед не изглеждаше да се касае за кошмарната диагноза „скъсана връзка“. Сърцатият бранител напусна на крака ужасния терен, а не на носилка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ