Генерал на лов залавя 34 афганистанци (обзор)

Бившият главен секретар на МВР ген. Илия Илиев, който е запален авджия, тръгнал на лов глигани и сам заловил 34 афганистанци, пресекли българо-турската граница. Новината съобщил жител на странджанското село Голямо Буково. Пред журналисти той добавил, че районът ври от нелегали.

Генералът вървял отделно от дружинката по Осман баир, когато се натъкнал на чужденците.

"Успях сам да ги респектирам и задържа. Бяха само мъже, 20-30-годишни – разказа генералът пред „Труд“.- Появиха се зад гърба ми. По навик от 1990-2001-ва, когато бях началник на бургаския граничен сектор, успях да ги подчиня. Показах пушката и на английски им казах да спрат. Попитах ги дали са сирийци, иракчани или афганистанци. Отговориха, че са афганистанци. Позвъних в дежурната на гранична полиция. За15 минути дойде патрул.“

„От 1 година предупреждавам граничните власти, че в района на Осман баир работят трафиканти. Оттук минава основен канал за имигранти. Редовно задържаме цели орди преминали границата". Това заяви пред Флагман.Бг концесионерът на ловното поле Георги Манев. Той добави: „Лично съм хващал 32-ма, друг път за малко да заловим 50. Те употребяват наркотици за енергия, да вървят бързо".

Районът, през който минават чужденците и каналджиите, е между селата Граничар и Тракийци, Малко Търново и Средец, потвърдиха местни хора. „Чудно е защо в тоя район няма патрул. Оттам можеш да се спуснеш до моста на Драчево, където афганистанец бе убит от граничар ", заяви Манев. Той взел на 15-годишна концесия ловното поле Осман баир, но потокът от чужденци му пречел. „Ние се грижим за популацията на дива свиня, а при непрекъснатото минаване на хора се отъпкват пътеки и оставят боклуци. Така се премества хабитатът на свинята", каза концесионерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини