Скенери за концертите от детската Евровизия, НСО също ще охранява конкурса

Въвеждане на пропускателен режим за автомобили, ограничения за паркиране, засилена охрана, металдетекторни рамки и скенери са предвидени в “Арена Армеец” за двата големи концерта от детската Евровизия на 20 и 21 ноември, съобщиха организаторите. След терористичните атаки в Париж мерките за сигурност закономерно са засилени. Музикалният конкурс, участниците и делегациите ще бъдат пазени от екипи на Охранителна полиция - СДВР, Общинска полиция и охранителната фирма “Форс Делта”, която е наета да отговаря за събитието. За сигурността по време на големите концерти ще се грижат и от НСО.

Празничният старт на конкурса бе отложен след терористичните нападения във френската столица, но в първия ден след пристигането си в България звездите на детска Евровизия 2015 се събраха в студио 1 на Българското национално радио. Там те записаха химна на тазгодишния конкурс - Discover. Съвместният запис е първата им обща проява в София.

Не само “Арена Армеец”, а и всички национални културни институции у нас се охраняват от полицията, припомниха от Министерството на културата. Днес ще се обсъжда необходимостта от по-специални мерки за сигурност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини