71-годишен излетя от трамплина на свършващата магистрала „Струма”

71-годишен мъж от град Петрич е транспортиран за Пирогов снощи, след като излетя с автомобила си от края на АМ „Струма” край Благоевград, предаде БГНЕС .

Това е трети пореден инцидент на този участък, след като ЛОТ-2 от автомагистралата бе открит на 22 октомври.

Инцидентът с Петър Н. станал към 17.20 часа вчера. Автомобилът буквално излетял от края на автомагистралата като от трамплина или ски-шанца. При приземяването си от 3.50 метровия насип автомобилът скъсал и предпазната мрежа.

Пострадалият водач е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, където е установена фрактура на четири прешлена. Снощи пострадалият мъж е транспортиран за УМБАЛСМ „Пирогов”.

Тъй като ЛОТ-2 от магистралата, свързващ Дупница с Благоевград, свършва при пътен възел „Зелен дол”, с бализи е сигнализирано, че идващите откъм Дупница трябва да отбият надясно и чрез двете кръгови във вид на „осморка” да се насочат към Благоевград, Вътрешна митница или ГКПП „Логодаж”.

На самото кръгово, отбивката за слизане към края на магистралата също е затворен. Тай като Автомагистралата ще бъде удължена до Крупник, на около 150 метра след пътния възел тя и изградена. Това е т. нар. „заустяване”. Тук обаче по никакъв начин не става ясно, че магистралата свършва. Двупосочното пътното платно свършва, без да има поставени знаци или прегради указващи това.

Така автомобилите просто излитат от трамплина. До снощи случаите са три. Не е ясно как 71-годишният водач е преминал през преградите, които тази сутрин ги имаше, за да излети от края на автомагистралата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини