Кабинет "Креативни мислители" обучава в родолюбие във Велико Търново

Първият по рода си кабинет "Креативни мислители" бе открит в понеделник в Основно училище "Димитър Благоев" във Велико Търново. Проектът е на Сдружение "Азбукари", което преди време инициира изграждането на детска площадка, съобразена с потребностите на децата с увреждания в старата столица.

Кабинетът съчетава модерните технологии и патриотизма. Чиновете са боядисани в цветовете на националния трибагреник, поставени са картини на знакови личности и събития от българската история, а едната стена е отредена за родната азбука. Стаята разполага още със специална карта, компютри, интерактивна дъска.
"Това е една класна стая, в която ще учим децата на родолюбие, на обич към родината, възпитание, достойнство, самочувствие, гордост. Ще покажем на учителя, че има право да бъде достойният даскал. От този кабинет ще излизат бъдещите възрожденци", заяви председателят на Сдружение "Азбукари" Цвета Кирилова.

На срещата присъства и бизнесменът Петър Христов, който е част от съмишлениците на "Азбукари", помогнали да бъде реализирана патриотичната идея. "Чувствам се развълнуван, защото се върнах години назад, когато в детството ми учех в Самоводене. В една прекрасна ученическа стая, в едно селско училище, моите учители възпитаха в мен родолюбие и чест, които и днес ме карат да се чувствам достоен българин",

По време на събитието бе проведена беседа с актьор, превъплътил се в образа на Христо Ботев, лекция на психолога Дима Желязкова, майсторски клас на художника Краси Тодоров, представяне на исторически филм, изложба и детски празник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони