Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Кабинет „Креативни мислители“ обучава в родолюбие във Велико Търново

Първият по рода си кабинет „Креативни мислители“ бе открит в понеделник в Основно училище „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Проектът е на Сдружение „Азбукари“, което преди време инициира изграждането на детска площадка, съобразена с потребностите на децата с увреждания в старата столица.

Кабинетът съчетава модерните технологии и патриотизма. Чиновете са боядисани в цветовете на националния трибагреник, поставени са картини на знакови личности и събития от българската история, а едната стена е отредена за родната азбука. Стаята разполага още със специална карта, компютри, интерактивна дъска.
„Това е една класна стая, в която ще учим децата на родолюбие, на обич към родината, възпитание, достойнство, самочувствие, гордост. Ще покажем на учителя, че има право да бъде достойният даскал. От този кабинет ще излизат бъдещите възрожденци“, заяви председателят на Сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова.

На срещата присъства и бизнесменът Петър Христов, който е част от съмишлениците на „Азбукари“, помогнали да бъде реализирана патриотичната идея. „Чувствам се развълнуван, защото се върнах години назад, когато в детството ми учех в Самоводене. В една прекрасна ученическа стая, в едно селско училище, моите учители възпитаха в мен родолюбие и чест, които и днес ме карат да се чувствам достоен българин“,

По време на събитието бе проведена беседа с актьор, превъплътил се в образа на Христо Ботев, лекция на психолога Дима Желязкова, майсторски клас на художника Краси Тодоров, представяне на исторически филм, изложба и детски празник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.