Днес откриват Детската Евровизия (видео)

Началото на Детската Евровизия в България ще бъде дадено на специална церемония днес в НДК. Откриващото събитие ще започне в 20:45 часа и ще бъде предавано на живо по БНТ1.

Припомняме, че в израз на съпричастност към трагедията в Париж и обявения тридневен траур, галавечерта бе отложена. Макар и с два дни закъснение, делегациите от 17-те участващи държави ще преминат по червен килим като истински звезди. Там те ще бъдат посрещнати от генералния директор на БНТ Вяра Анкова, изпълнителния директор на Детска Евровизия Владислав Яковлев и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Водеща на церемонията е Йоанна Драгнева. Популярната певица, която представи България на Евровизия 2008, ще разговоря с всеки един от младите изпълнители. Атрактивно 3D mapping шоу върху сградата на НДК ще представи участващите държави с техните флагове, анимирани на базата на тазгодишното лого. По червения килим ще преминат и звездите на миналогодишното издание на Детската Евровизия – победителят Винченцо Кантиело и завършилите на второ място Крисия, Хасан и Ибрахим.

В самото начало телевизионните зрители ще имат възможност да се насладят на автентични фолклорни произведения и композиции върху фолклорни мотиви. Запазено място в събитието има и водещата на Детската Евровизия 2015 Поли Генова. Заедно с 24 деца от детска формация „Бон-Бон“ тя ще изпее популярни хитове от „Евровизия”, уточнява БНТ. В заключителните минути на шоуто Крисия ще изпълни химна на тазгодишната Детска Евровизия – #Discover, на фона на истинска огнена феерия.

Достъп до откриващата церемония в НДК и Международния пресцентър в Арена Армеец имат само акредитираните журналисти за Детска Евровизия 2015. Те трябва да носят своите индивидуални баджове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини