Кметът на Шумен завари чиновници с 350 дни отпуск и пенсионери

Новият кмет на община Шумен Любомир Христов/ГЕРБ/ заварил чиновници с натрупани по 200 до 350 дни отпуск, а 60 души от администрацията /общо 193-ма души/ били в пенсионна възраст. Ако някой от кадрите, които са били незаменими в продължение на години и не са успели да ползват отдих, решал да напусне, общината дължи по 40 000 лв. на човек. Колкото до по-възрастните служители в кметството, Христов е категоричен, че ако бъдат освободени, трябва да затвори общината. Искал да има приемственост и поетапно ще се обявяват конкурси, каза той.

Христов, който е бивш шеф на шуменската полиция, пирзна, че в общината нещата му се струват "толкова конспиративни и забулени в някаква тайна, че се намирали по един-двама души да знаят по нещо откъслечно". Затова помолил ръководителите на звена да представят отчети за свършеното, виждания за подобряване на работата с гражданите, както и предложения за оптимизиране състава на общината. Цялата структура ще се промени, а общинските дружества ще се преобразуват, закриват, окрупняват. Не било логично в шест общински фирми да има строителни звена.

В същото време в общината прозорците зеели, а администрацията се топлела с парно, климатици и по една печка в краката. Тоалетните също били неремонтирани.
Предстои проверка на свършената работа по два европроекта за подобряване туристическата инфраструктура и кварталите на Шумен, по които градоначалникът ще разведе и медиите.

Във вторник Христов представи и петия си заместник по здравеопазване и социални дейности д-р Светлана Маркова, която завеждаше отделението "Физикална и рехабилитационна медицина" в болницата.

Минувачите по бул."Славянски" усещат, че кметството има нов стопанин, защото вече е започнал козметичен ремонт на паднали плочки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони