Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 24.02.2020

Великобритания е на кръстопът за регулациите Лондон трябва да претегли плюсовете и минусите на различията

Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Кметът на Шумен завари чиновници с 350 дни отпуск и пенсионери

Новият кмет на община Шумен Любомир Христов/ГЕРБ/ заварил чиновници с натрупани по 200 до 350 дни отпуск, а 60 души от администрацията /общо 193-ма души/ били в пенсионна възраст. Ако някой от кадрите, които са били незаменими в продължение на години и не са успели да ползват отдих, решал да напусне, общината дължи по 40 000 лв. на човек. Колкото до по-възрастните служители в кметството, Христов е категоричен, че ако бъдат освободени, трябва да затвори общината. Искал да има приемственост и поетапно ще се обявяват конкурси, каза той.

Христов, който е бивш шеф на шуменската полиция, пирзна, че в общината нещата му се струват „толкова конспиративни и забулени в някаква тайна, че се намирали по един-двама души да знаят по нещо откъслечно“. Затова помолил ръководителите на звена да представят отчети за свършеното, виждания за подобряване на работата с гражданите, както и предложения за оптимизиране състава на общината. Цялата структура ще се промени, а общинските дружества ще се преобразуват, закриват, окрупняват. Не било логично в шест общински фирми да има строителни звена.

В същото време в общината прозорците зеели, а администрацията се топлела с парно, климатици и по една печка в краката. Тоалетните също били неремонтирани.
Предстои проверка на свършената работа по два европроекта за подобряване туристическата инфраструктура и кварталите на Шумен, по които градоначалникът ще разведе и медиите.

Във вторник Христов представи и петия си заместник по здравеопазване и социални дейности д-р Светлана Маркова, която завеждаше отделението „Физикална и рехабилитационна медицина“ в болницата.

Минувачите по бул.“Славянски“ усещат, че кметството има нов стопанин, защото вече е започнал козметичен ремонт на паднали плочки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.