Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Арест за агресивен мъж, блудствал с дете

Румен Алексиев/30г./, по прякор Чашката, който блудствал с 5-годишно момченце от Шумен през лятото, поиска свобода, но магистрати окончателно решиха да продължи ареста му. Решението е на апелативния съд във Варна. Събрани са много доказателства, че Алексиев е агресивен, с множество хулигански прояви, склонен към насилие спрямо беззащитни жени и деца.

Инцидентът с момченцето в Шумен станал на 9 юли т.г. Мъжът подмамил детето, което играело пред дома си и се отърквал в тялото му и го опипвал. Веднага след инцидента се укрил. Чашката е в ареста от 14 юли, а сега решил да поиска свобода. За да потвърди най-тежката мярка, съдът се опира на събрани в хода на разследването гласни, писмени доказателства, експертни заключения, че Румен Алексиев е автор на престъплението.

За това деяние, извършено при условията на опасен рецидив, законът предвижда от 5 до 20 г. затвор. Алексиев е осъждан два пъти за кражба и за грабеж. При последната си проява поискал пари от баба, като не му дала й дръпнал торбичката, в която имало вестник, 28 лв. и питка. Получил 2 г. затвор, които е излежал през 2014 г. Съдебно психиатрична експертиза е установила, че мъжът е дисхармонична личност, често взима неправомерни асоциални решения и с това е обществено опасен. Многократно е лекуван в психиатрични заведения и заради това защитникът му поискал по-лека мярка.

Медикаментозното лечение в шуменския арест гарантира здравето му, категорични са магистрати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.