Иззеха автомобила, в който се е возила Юлия Скрипал

Доналд Тръмп подкрепи смъртни присъди за наркодилърите

Южна Корея и САЩ заявиха, че ще възобновят съвместните военни учения

Астрономическата пролет настъпва днес в 18 часа и 15 минути

Си Дзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Повече пари по “Местни инициативи” тръгват към селищата в Община Велико Търново

Населените места в община Велико Търново ще разполагат с повече средства по програмата “Местни инициативи” през идната година. Това стана ясно след среща на кмета на старата столица Даниел Панов с управниците на всичките 36 селища. Възможността идва заради по-големия финансов ресурс, който Велико Търново получава по новите оперативни програми след изкачването си във втора агломерация българските градове.

Панов апелира към кметовете на населените места да създадат планове с приоритетните си дейности и обекти – улици, тротоари, паркове, църкви. Градоначалникът разпореди до 15 декември да създадат обществени съвети, които да ги подпомагат в дейността.

Кметът на община Велико Търново обясни на колегите си, че за канализация и изграждане на пречиствателни съоръжения населените места вече ще имат достъп до европейски средства. По програмите за енергийна ефективност ще могат да бъдат санирани училища, детски градини и други сгради със социално предназначение. Даниел Панов припомни, че Велико Търново и сходните по големина общински центрове са останали извън обхвата на Програмата за развитие на селските райони заради решение, взето от кабинета на Пламен Орешарски. Въпреки това, съществува вероятност, при която неусвоените средства по програмата от предния планов период да бъдат достъпни за населените места от тези общини, добави кметът.

Даниел Панов даде наставления на местните управници да проучат колко са безработните жители и обясни, че много фирми от Велико Търново, работещи в сферата на леката промишленост, търсят кадри. Друга задача, която Панов постави, бе да се изготвят предложения за подобряване на транспортното обслужване.

По време на срещата стана ясно още, че почти всички населени места са подготвени за зимния сезон. Със съдействието на Даниел Панов кметовете на тези селища, където все още има локални проблеми със снегопочистването, ще се срещнат още през тази седмица с представители на специализираните фирми. Подобна дискусия ще бъде насрочена и по проблемите, свързани с енергоснабдяването.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.