Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

Амфибии излизат по пътищата в Търновско през зимата

Две нови амфибии получава в сряда Великотърновска област, които ще проправят пъртини и ще изтеглят закъсали в преспите автомобили през зимата. Високопроходима техника е осигурена по оперативни програми. Специалните машини ще могат да се движат по вода и суша, като ще бъдат пуснати в експлоатация още от януари. През зимните месеци ще се осъществи засилен контрол на техническото състояние на пътните превозни средства.

За пътищата от републиканската мрежа ще се грижи фирмата „Пътни строежи“, която разполага с необходимите 86 машини. От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ информираха, че разполагат с влекач за изтегляне на закъсали автомобили, които блокират движението.

Великотърновска област е готова да посрещне снега, стана ясно от заседание на Областния съвет по сигурността във вторник. Той бе свикан от областния управител проф. Пенчо Пенчев. По време на срещата представители на общините дадоха подробна информация за сключените договори за снегопочистване, състоянието на инфраструктурата и наличните машини и инертни материали.

„Идеята е да постигнем по- добра ефективност и да получим информация за проблемните участъци. В областта те са около 4-5, но проблемите са предимно поради спецификата на релефа. Основната ни задача е доброто поддържане на Прохода на Републиката, за да остане отворен за движение през целия сезон“, обясни губернаторът.

По време на заседанието стана ясно, че от Областно пътно управление са направили план за зимното поддържане. Обхванати са 936 км. от републиканската пътна инфраструктура. Прегледани са местата с опасност от свлачища и падащи камъни. Поставени са специални огради край участъци, където е възможно да се случат снегонавявания. Със съдействието на общините са обработени част от основните пътища, като в момента се действа по почистване на растителност и тунели, както и по поставяне на предпазни огради и маркировка.

„Ще следим за зимни гуми, светлини, вериги, работно време за управление и почивка“, обясни началникът на областния отдел на „Автомобилна администрация“. Йордан Иванов посочи, че ще се провеждат засилени проверки на МПС с чужда регистрация, преминаващи през страната. Подлежат на контрол и автогарите. В готовност за зимата са също болничните заведения, училищата и детските градини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.