На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Едва 7% от жените у нас признават, че са жертви на домашно насилие

Едва 7% от жените у нас признават, че са жертва на домашно насилие, макар че според Европейската агенция за защита на правата всяка четвърта жена в страната ни – общо 600 000 българки, са жертви на насилие и годишно 15 жени биват убити от своите съпрузи и то само в София.

Тези данни бяха съобщени в Пловдив по време на форум, на който бе обсъден проблемът за домашното насилие и бе даден старт на проекта “Дом без насилие”, финансиран от Норвежкото икономическо пространство. Неговата цел е да се намалят случаите на домашно насилие в ромските общности в 10 общини в България – Пловдив, Стамболийски, Бяла Слатина, Враца, Кюстендил, Пирдоп, Сливен, Ямбол, Хасково и Кричим, чрез публични инициативи и различни информационни кампании.

Много малко жени знаят към коя институция да се обърнат, за да спасят себе си и децата си, стана ясно по време на форума, организиран от Националния алианс за работа с доброволци. Точно тук идва ролята и съвместната работа на държавните органи, неправителствените организации и бизнеса.

Участници в дискусията бяха представители на местната власт, полицията, училищата, църквата, неправителствения сектор и доставчиците на социални услуги. Всички те бяха единодушни, че основният начин за справяне с проблема е тясното сътрудничество помежду им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.