Разследват палеж на три коли във Варна

Три коли горяха в понеделник вечерта на паркинга пред луксозна кооперация в курорта Св. Св. Константин и Елена край Варна.

Огънят лумнал малко след 21 ч. Заради силния вятър още преди огнеборците да пристигнат, пламъците изпепелили напълно две от возилата - "БМВ" и таксиметрова кола "Дачия". Унищожена е предницата на третия автомобил - джип "Фолксваген", има поражения и в партерното помещение на блока, съобщиха от полицията.

Возилата са на живеещи в кооперацията, разказаха съседи. Според тях минути преди да се развихри огнения ад, откъм паркинга се чул пукот. "Разминахме се с малкия дявол - ламарините се прежалват, важно е, че няма пострадали хора", коментира възрастен обитател на съседен имот.

Джипът "Фолкваген" е лизингов и го шофира синдикът на фалиралия девненски завод "Полимери" Иван Балабанов, който е баща на новоизбрания председател на общинския съвет във Варна Тодор Балабанов от ГЕРБ, уточниха от пресцентъра на апелативната прокуратура. Оттам не потвърдиха слуховете, че пожарът е тръгнал от лизинговото возило.

"Тече разпит на свидетели и се преглеждат записите от камери за видеонаблюдение в района, за да се установи кой автомобил се е запалил първи", обясниха от държавното обвинение. След повторен оглед на паркинга вчера сутринта окръжната прокуратура образува досъдебно производство за палеж на трите коли и назначи пожаро-техническа експертиза, която трябва да посочи причината за огненото бедствие.

Иван Балабанов не пожела да коментира случая. "Не мога да говоря", лаконичен бе по телефона той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право