Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

ВАС разпломбира леярна на „Монтюпе“

Върховният административен съд /ВАС/ разпломбира принудително спряната леярна в завода за авточасти на „Монтюпе“ край Русе. След жалба на дружеството върховните магистрати отмениха решението на Административния съд в крайдунавския град, който потвърди заповедта на директора на РИОСВ Лилия Атанасова.

Производствената инсталация за каруселно леене на алуминий е запечатана неправилно при неприключил съдебен спор, мотивира се ВАС. Въздухът над крайдунавския град продължава да се замърсява и след затворената леярна. Докато се изяснят другите източници и дали загубите на „Монтюпе“ са по-важни от здравето на хората, тя може да работи.

Междувременно районната прокуратура в Русе изяснява кой е премахнал пломбата на 27 октомври т.г. Сигналът за нарушението до РИОСВ е подаден от завода, а извикан нотариус е съставил констативен протокол. Още на другия ден от екоинспекцията за възстановили пломбата.

До пломбирането се стигна след залпово замърсяване на атмосферата на 14/15 септември т.г. Извънредните замервания на РИОСВ откриха, че един от източниците на вредни емисии в Индустриалния парк на Русе е „Монтюпе“. При проверки в източната промишлена зона екоинспектори откриха още замърсители.

Освен от „Лубрика“, зловонните миризми идват при топене на мас на площадка на ЕТ „Красимир Атанасов Роял“ в Индустриалния парк, свинеферма на ЕТ „Антоанета Симеонова“ в землището на близкото село Николово и изгаряни отпадъци на нерегламентирани сметища в крайдунавския град. РИОСВ запечатана леярна и на „Билбобул“ ООД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.