КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Започна пръскане срещу кърлежи в Търговище

Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Митниците унищожиха десетки хиляди дрехи, обувки и парфюми менте

13-годишно дете в болница след сбиване с връстник

Община Русе не може да открие фирма съакционер

Община Русе не може да открие фирма съакционер, в която притежава 25% от капитала. Това съобщиха от кметската управа. “Агропродукт” АД не дава справка за финансови резултати и дейност през м.г., а писмата и електронните съобщения до дружеството се връщат като неполучени. В търговския регистър няма данни до 31 юли 2015 г. да е проведено общо събрание на акционерите.

Приватизацията на “Агропродукт” е обявена с решение на местния парламент преди 3 г. заради очевидна неплатежоспособност. На 2 публични търга общината иска да се отърве от притежаваните 560 поименни акции с начална цена от 57 500 лв. Въпреки заявения инвеститорски интерес, засега купувачи няма. Пустеещите сгради вече са съборени.

Дружеството не е отчислявало дивиденти от 1997 г. При създаването му като първи опит за публично-частно партньорство капиталът е разпределен в 2240 поименни акции между общината и 56 физически лица. Идеята е предприятието да предлага по-евтина земеделска продукция на пазара в страната и чужбина.

Отначало общината държи 33% в “Агропродукт”, но ги свива до 25%, за да получи финансиране по програма САПАРД. Разликата е предложена на акционери. Идеята е да се купят земеделски земи, но пари не идват. А общината става безгласна буква с още по-намаления й дял.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.