Йорданка Фандъкова: Ще уважа молбата за оставка на архитект Петър Диков

"Ще уважа молбата за оставка на арх. Диков", обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с обявената от арх. Петър Диков новина, че подава оставка като главен архитект на София, предаде „Фокус”.

„Аз имах предварителен разговор с арх. Диков. Той подаде молба за освобождаване от февруари месец 2016 година. Разбира се, ще уважа тази негова молба и в следващите дни ще започнем подготовка на процедура за обявяване на нов конкурс за главен архитект на София”, заяви Фандъкова.

По думите й, той е имал изключителна политическа подкрепа за реализирането на важни проекти като метрото, околовръстния път и Южната дъга.

„За мен много добър резултат е и изработването на подробните устройствени планове за около 60 % от града. Това, което очаквам от тук нататък е да се ускори работата по изработване и приемане на подробни устройствени планове, както и много важната задача за промяна и предложения за промяна в общия устройствен план. Една задача, която екипът на арх. Диков изпълнява”, посочи Фандъкова.

„Дългогодишната работа е свързана и с негативи, които очевидно понякога пречат на работата и на изпълнението на ангажиментите. Арх. Диков успя да подготви и да дигитализира голяма част от дейността на направлението. Това трябва да продължи, но са необходими и промени, за да се подобри работата на направлението”, коментира още столичният кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини