Вратарят на „Барса“ подкара Cupra Марк-Андре тер Щеген стана посланик на испанската марка

Дубльорка на дузина холивудски звезди и съпругът й бяха застреляни в Охайо

Разследват полицай за управление на личен автомобил без винетка и без застраховка

19% ръст на бързите кредити

От вечното дерби във Вечния град

7,5% спад на новите коли

Илир Мета: Готов съм на всякакъв сценарий във „войната“ с правителството Президентът предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му

Съдът остави в ареста Нено Димов

Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ (СНИМКИ)

Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Eврокомисарят по разширяването: Северна Македония и Албания ще успеят с реформите

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов

Ирина Шейк туърква сред група мъже (ВИДЕО)

Екоминистърът: Ще променим Закона за управление на отпадъците

Йорданка Фандъкова: Ще уважа молбата за оставка на архитект Петър Диков

„Ще уважа молбата за оставка на арх. Диков“, обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с обявената от арх. Петър Диков новина, че подава оставка като главен архитект на София, предаде „Фокус”.

„Аз имах предварителен разговор с арх. Диков. Той подаде молба за освобождаване от февруари месец 2016 година. Разбира се, ще уважа тази негова молба и в следващите дни ще започнем подготовка на процедура за обявяване на нов конкурс за главен архитект на София”, заяви Фандъкова.

По думите й, той е имал изключителна политическа подкрепа за реализирането на важни проекти като метрото, околовръстния път и Южната дъга.

„За мен много добър резултат е и изработването на подробните устройствени планове за около 60 % от града. Това, което очаквам от тук нататък е да се ускори работата по изработване и приемане на подробни устройствени планове, както и много важната задача за промяна и предложения за промяна в общия устройствен план. Една задача, която екипът на арх. Диков изпълнява”, посочи Фандъкова.

„Дългогодишната работа е свързана и с негативи, които очевидно понякога пречат на работата и на изпълнението на ангажиментите. Арх. Диков успя да подготви и да дигитализира голяма част от дейността на направлението. Това трябва да продължи, но са необходими и промени, за да се подобри работата на направлението”, коментира още столичният кмет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.