Бъчварова: Събитията в Европа поставят много ясна рамка на проблемите, с които се сблъскваме в момента

При всички случаи събитията в Европа поставят много ясна рамка на проблемите, с които се сблъскваме в момента и очертават този изключително труден момент, пред който сме изправени. В трудните моменти решенията биват намирани много лесно и скоро. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на брифинг след конференция, която се проведе в рамките на председателство на Залцбургския форум, предаде „Фокус”.

Министър Бъчварова посочи, че за нея е чест да бъде домакин на тази конференция.

„Това е един регионален формат, който е изключително продуктивен и полезен, когато става дума за общи европейски политики, отстояването на общи позиции по време на европейския дебат“, каза още министърът на вътрешните работи. По думите й, Залцбургският форум се провежда в кризисен момент и това е доказателство, че е полезен за изпращане на сигнали на европейските партньори, както и тези извън ЕС. Според нея на него ще се очертаят и някои от темите, които ще бъдат обсъждани на извънредния Съвет на министрите на вътрешните работи и правосъдие на ЕС.

„На днешната сесия, както и утре ще разгледаме темите за справяне с безпрецедентния натиск на бежанците и отговор на заплахите за тероризъм“, коментира тя. Бъчварова посочи, че дискусиите на форума ще дадат своят принос пред Съвета на вътрешните министри и тези на правосъдието.

„Убедена съм, че Залцбургския форум ще допринесе за по-сигурна Европа“, допълни Румяна Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини