Губернаторът и дипломат договориха търговски обмен между Велико Търново и Палестина

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев и посланикът на Палестина у нас д-р Ахмед Ал Мадбух в сряда обсъдиха възможностите за двустранен културен и търговски обмен.

Дипломатът сподели, че Палестина проявява интерес към български стоки. Според д-р Ахмед Ал Мадбух би могло фирми от Великотърновска област да участват в търговски изложения в Палестина. Той обеща да изпрати на губернатора график на изложенията, които се провеждат в страната му. Според посланика би представлявало интерес и ако фирми от региона решат да открият свои производства на място в Палестина.

Д-р Ахмед Мохамед Ал-Мадбух е акредитиран като извънреден и пълномощен посланик на Палестина в България на 21 януари 2009 г. Има бакалавърска степен по политически науки от Ливанския университет в Бейрут, магистър е по обща медицина от Медицинския университет в Ростов на Дон в Русия и има защитен докторат по специалността "Урология" в Московския държавен медико-стоматологичен университет. Завършил е и дипломатически курс в Московската дипломатическа академия. Доайен е на арабските посланици в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони