Адвокатът на убиеца на "Костов" му диктува в съда: Кажи, че съжаляваш

"Ако може мярката ми да бъде сменена". За това помоли в съда 25-годишният Димитър Димитров - Бабата, който уби с девет куршума 33-годишния Иван Попов, по прякор "Костов", от Бургас. Инцидентът стана преди броени дни в Поморие пред ресторант "Омара".

"Кажи, че съжаляваш", напомни адвокатът му и Бабата повтори "Съжалявам много".

Защитата на Димитров - топадвокатът Благой Потеров, пледира към съда мярката да бъда изменена от "задържане под стража" в "домашен арест". "Ако прокуратурата си бе свършила работата, сега убитият щеше да е жив", каза адвокат Потеров и припомни, че застреляният "Костов" е имал влязла в сила присъда като като организатор на престъпна група.

Той пледира за специален режим на подзащитния му, който е с един трансплантиран бъбрек, и помоли съда да спази закона, но и за "човещина". Освен това, по думите му, "Костов" нападнал Бабата с чук на 14 октомври тази година, като го удрял именно в областта на бъбреците, а час преди убийството двамата се били.

Съдът остави в ареста Димитър Димитров. Прокурорът Андрей Червеняков каза, че все още оръжието на престъплението не е открито. От дома на Димитров бил иззет пистолет, но той бил на баща му.

Бабата бе доведен в съда при засилени мерки за сигурност, както и с белезници и верига на краката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право