Осъдиха петричанка на 4 дни арест, ругала митничари

Петричанка ще изкара 4 денонощия в полицейския арест заради обидни и вулгарни думи, с които засипала митническа служителка на ГКПП - Златарево. Това постанови Районен съд - Петрич

З. С. влязла в страната ни от Македония в 11,00 часа на 15 ноември, пътувала с приятеля си в лек автомобил "Опел". Колата обаче била подложена на митническа проверка и в нея са открити македонски цигари над допустимия лимит, който е по две кутии на човек. Това вбесило петричанката, която започнала да крещи и п сува.

"Ще ти оскубя косата, ще ти счупя очилата, кьорава кучка". Не липсвали и вулгарни слова във вербалната атака. Петричанката тръгнала към митничарката, но колега на униформената застанал между тях и предотвратил евентуална саморазправа. Петричанката събула едната си обувка и опитала да удари митничарката.

Затова и съдът прие, че З. С. е извършила непристойна проява, нарушила е обществения ред и е показала неуважение към обществото.

По указа за борба с дребното хулиганство й е наложено административно наказание "Задържане в поделенията на МВР" за 4 денонощия. Решението може да се обжалва в срок до 24 часа пред Окръжен съд - Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право