Борисов на откриването на обновената зала в Дупница: Тук ще бъдат постигнати още по-добри резултати от волейболния клуб

Да е честита новата спортна зала на Дупница. Убеден съм, че тук ще бъдат постигнати още по-добри резултати от волейболния клуб, които ще прославят България. Това каза по време на откриването на обновената спортна зала в града министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

В началото на тържествената церемония прозвуча химнът на Европа и българският химн. След това беше отслужен водосвет за здраве от отец Георги Паликарски. Бойко Борисов поздрави кмета на Сливница, който също присъства на церемонията Васко Стоилков, тъй, като по време на строежа на спортното съоръжение волейболният клуб на Дупница е тренирал и играл на своите срещи в Сливница.

„Преди 3 години бях на отриването на спортната зала в Сливница, а сега съм тук в Дупница. За мен това е голяма чест и надявам се да донесе това още повече успехи на волейболният отбор”, това каза премиерът Борисов.

Премиерът Бойко Борисов пристигна сутринта в Дупница, за да открие обновената спортна зала. На откриването присъстват още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, народни представители. На откриването са и представителите на волейболен клуб „Марек Юнион- Ивкони” и младите надежди.

По-късно във фейсбук профила си премиерът написа:

Строителството на спортни зали е сред най-добрите възможности за развитие, които можем да предоставим на младите хора. Днес за пореден път с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета на Дупница инж. Методи Чимев открихме новата спортна зала в града. Дупница има своя дял в спорта, има своите постижения и въпреки тежкия жребий на волейболния им тим в Шампионска лига, те се представиха достойно и напълно заслужено вече ще играят в нова модерна зала. Съоръжението е с капацитет от 1505 места и отговаря на всички изисквания за провеждане на международни срещи по най-различни спортове. В четириетажната административна сграда са изградени съблекални, офиси за клубовете, ВИП ложа, журналистически кабини, зала за пресконференции, електронни табла, сауна, парна баня и фитнес. На практика при реконструкцията от съществуващата до момента зала, която бе с капацитет от 765 места, е останала само една стена. Отделените средства за реновирането на това спортно съоръжение са 4,5 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини