Спасиха старец, висял 6 часа в трактор над пропаст

Пожарникари спасиха старец, който 6 часа висял над пропаст затиснат в кабината на преобърнат трактор. Спасителната операция е извършена вечерта в сряда, след като синът на пострадалия се обадил на тел.112.

Възрастният мъж добивал дърва със собствения си трактор в труднодостъпната местност Даналовото над Смолянските езера в района на прохода Превала. Около 14 часа той закачил на теглича да дърпа дърво с трактора, но машината се преобръща. При падането се смачкала кабината и 73-годишният Ясен Лилов останал затиснат в нея, надвиснал на ръба на пропаст 6 часа. Синът му се е усъмнил, че нещо е станало, след като баща му не се прибрал и нямал връзка с него, казаха от пожарната в Смолян.

За около два часа спасителния екип на Областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" успява да го освободи. Спасителите стигнали до мястото пеша, заради тежкия терен. Намерили мъжа със затиснат крак в кабината, но за да го освободят трябвало да обезопасят трактора да не падне в пропастта и закаченото с теглича дърво. След това срязали кабината и пренесли пострадалия около 500 метра с носилка до линейката на Спешна помощ.

Мъжът е откаран в смолянската болница с наранявания на единия крак. Приет е в интензивното отделение на смолянската болница с опасност за живота, тъй като от часовете притискане е развил бъбречна недостатъчност.

Дълги години Лилов имал фирма за дърводобив и бил лицензиран лесовъд, но от известно време работел за друга местна фирма. Същият ден останал да работи на обекта на фирмата сам, без помощник, а нямал и телефон. След като не се прибрал в 17 часа и от фирмата започнали да го издирват, разказаха роднини на пострадалия. В четвъртък на мястото е направена проверка от Инспекцията по труда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини