Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Кралев откри младежки център за 3 млн. лева в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков.

„Извинете ме за закъснението, но така е – когато кметовете на ГЕРБ работят, когато правителството работи има много обекти за откриване. Днес открихме спорта зала в Дупница, басейн в Благоевград и оттам веднага пристигам тук. Този център е уникален. В него са инвестирани близо 3 млн. лева, за да може да се помогне на младежите от Пловдив, независимо от тяхната социална, етнически или религиозна принадлежност, да се чувстват пълноценни граждани.

И особено младежите в риск да могат да намерят правилния път и професионална реализация. Виждате, че има много спортни съоръжения в комплекса. Ползвайте ги и дано младите хора на Пловдив да имат много поводи за радост. С кмета и с областния управител ще работим за подобряването на спортната инфраструктура в града. Тепърва през следващите три години от мандата ни ще откриваме нови спортни обекти”, заяви министър Кралев.

Младежкият център е изграден по Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“ на Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Общата стойност на проекта е 2 901 299 лв., а размерът на безвъзмездната финансова помощ е 2 243 320 лв.

Община Пловдив инвестира допълнително 657 978,71 лева за оборудване на центъра, който разполага с чисто нова модерна многофункционална спортна зона, включваща 3 игрища за футбол на малки врати, 2 игрища за баскетбол и едно за волейбол, 4 тенис маси, 2 площадки за фитнес на открито, пътека за бягане и трибуни за Модерната сграда разполага със 17 стаи за настаняване с 41 легла (включително и за хора в неравностойно положение), интерактивен образователен център, конферентна зала с 35 седящи места, прожекционна с озвучителна техника, компютърна зала с 14 работни места, 3 учебни зали, всяка с 12 седящи места, библиотека, открит паркинг с 47 паркоместа, от които 3 достъпни за автомобили на хора с увреждания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.