Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Ангела Меркел: Мигрантската криза ще се реши по външните граници на ЕС

„Изходът от мигрантската криза в Европа ще бъде намерен по външните граници на ЕС и отвъд тях“, заявиха днес германският канцлер Ангела Меркел и австрийският й колега Вернер Файман, предаде АП.

На съвместна пресконференция двамата казаха, че Европа трябва по-бързо да изгради „горещи точки“ в Гърция, където да може да бъдат регистрирани бежанците и другите мигранти и след това да бъдат справедливо разпределени из Европа или върнати в родните си страни, ако не отговарят на критериите за предоставяне на убежище.

Меркел каза, че въпросът с бежанците няма да бъде решен с налагането на ограничения, ред, контрол или легализирането им на германско-австрийската граница. „Това трябва да стане на външните граници на ЕС“, подчерта тя.

В изявление за германския тв канал А Ер Де Файман потвърди, че заради атаките в Париж мигрантите трябва да бъдат проверявани по-обстойно, но границите не бива да бъдат затваряни. „Това би бил краят на Шенген и на европейската идея“, каза той.

Според него най-важно е да спре насилието в Сирия, което кара толкова много хора да бягат. Австрийският канцлер каза, че проблемът не може да бъде решен на границите на Австрия или Германия, а по-късно, на пресконференцията с Меркел, повтори, че в случая не може да има „просто решение, което да е трайно и честно“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.